وقتی به رستورانی میریم یا حتی توی خونه غذایی برای خوردن درست میکنیم ، شکل ظاهری و رنگ آن خیلی برای اشتهای ما مهم است. پودر رنگ خوراکی و رنگ های خوراکی میتوانند به غذا یا دسر ها و نوشیدنی های ما جذابیت ببخشند.

ما ایرانی ها در سفره های خودمان از ادویه های مختلفی برای رنگ دادن و طعم و عطر دادن به غذا استفاده میکنیم، مانند زعفران، زردچوبه و فلفل های سیاه و قرمز ولی وقتی پای ایجاد رنگ بدون تغییر مزه برای غذا ها یا دسر های ما به میان می آید، دیگر از ادویه ها برای رنگدهی استفاده نمیکنیم، بجای آن از رنگ ها و پودر رنگ های خوراکی استفاده میکنیم.

انواع پودر رنگ خوراکی

پودر های رنگی که مجاز هستند و مصرف خوراکی دارند، افزودنی هایی به شمار می آیند که برای رنگ بخشیدن به غذا ها یا نوشدنی ها استفاده میشود. بطور کلی رنگ های خوراکی به مدل های ژله ای، پودری ، مایع و اسپری ای تقسیم بندی میشوند.

پودر رنگ های خوراکی از دسته ی انواع پودر رنگ مجاز و غیر مجاز در ایران میباشد که در این چند سال اخیر استفاده ی بیشتری پیدا کرده است و از آنجایی که  تمییز قایل شدن بین پودر رنگ خوراکی اصلی از غیر اصل برای ما دشوار است ، ناچارا به آشپز و مدیریت مجموعه ای که از آن جا غذا سفارش میدهیم یا محصولات غذایی میگیریم اعتماد میکنیم.

تهیه و کاربرد پودر رنگ خوراکی

شرکت ها و کارخانه های مختلف صنایع غذایی، در تهیه مواد غذایی و خوراکی خود از پودر رنگ خوراکی و رنگ های خوراکی استفاده میکنند. در تهیه و تولید رب و برخی کنسرو های طعم دهنده به غذا ، از این پودر رنگ ها استفاده میشود تا رنگ دلپذیری برای طبخ در آشپزخانه داشته باشد.

موادی طبیعی برای بدست آوردن پودر رنگ خوراکی نیز در دسترس ما هست. مواد طبیعی مثل اسفناج و دانه های گیاه آناتو ، هویچ و چغندر و انگور از مواد خوراکی به شمار میروند که برای بدست آوردن برخی رنگ های خوراکی طبیعی میتوان از آنها استفاده کرد.

و از ماده های آرماتیک و ارسنیک و اتیل اتر به همراه سرب ، برای استفاده و تولید پودر رنگ خوراکی مصنوعی استفاده میشود که در صنایع غذایی از استفاده و کاربرد بالایی برخوردارند. شرکت های داروسازی نیز برای برخی داروها از رنگ ها و پودر رنگ های خوراکی استفاده میکنند و استفاده از رنگ های خوراکی مجاز در این صنعت نیز رو به افزایش است.

همچنین این پودر در صنعت پر سود آرایشی بهداشتی استفاده ی بسیار زیادی دارد. از رنگ های خوراکی و این افزودنی های مجاز برای بازگرداندن رنگ به غذاهایی که در اثر گذشت زمان رنگ طبیعی خود را از دست داده اند نیز استفاده میشود.

رنگ خوراکی مایع

رنگ های خوراکی مایع به صورت بسته هایی مانند قطره چشم طراحی شده اند و قطره قطره رنگ مایع را خارج میکنند. روش کار با رنگ خوراکی مایع بدین صورت است که چند قطره را روی مخلوط و محصول مورد نظر میریند و یا با افزودن قطره و مخلوط کردن مدام و تکرار این روند، به رنگ دلخواه خود میرسند که استفاده از رنگ خوراکی مایع بیشتر برای تازه کار ها مناسب است.

رنگ خوراکی مایع با دریافت حرارت کمرنگ میشود و از قیمت پایین تری برخوردار است. برای استفاده در کیک ها برای رسیدن به رنگی مطلوب شاید مجیور شوید یک شیشه ی کامل را در دسر یا کیکتان خالی کنید، اما این کار به بافت کیک شما اسیب میرساند.

همچنین بخوانید: پودر رنگ لباس یا رنگ لباس ؟

رنگ خوراکی ژله ای

رنگ خوراکی ژله ای از مواد شیمیایی بر پایه ی آب گیلیسیرین و شیره ذرت تهیه میشود و در تیوب های کوچک تولید میشوند. این رنگ های خوراکی به نسبت رنگ مایع خوراکی غلظت بیشتری دارد و در نتیجه باید حواستان به مقدار استفاده از این ماده باشد. رنگ های خوراکی ژله ای ، به دسرهای شما رنگ های عالی و جذابی میبخشد و شما میتوانید این رنگ ها را از قنادی ها تهیه بفرمایید.

رنگ خوراکی پودری

پودر رنگ خوراکی با نام داست (dust) نیز شناخته میشود، رنگ های پودری حلال در چربی هستند و معمولا باید برای استفاده از آنها ،این پودر ها رقیق شوند. پودر خوراکی برای رنگ آمیزی انواع فوندانت ایسینگ باتر کریم خامه و … میباشد برای همین برای تزیین کیکهای جذاب ، ابزار و ماده ای کارامد است.

قیمت پودر رنگ خوراکی

قیمت پودر رنگ خوراکی نسبتا بیشتر و بالاتر از رنگ مایع و رنگ ژله ای است. اما دلیل این تفاوت قیمت در نتیجه ی کار کاملا مشهود است بطوری که شما با استفاده از پودر های رنگی خوراکی میتوانید رنگ های بسیار زیبا و براق ایجاد کنید. برای اطلاع از قیمت آن میتوانید به بالای صفحه مراجعه کنید.

طرز استفاده از پودر رنگ خوراکی

مقدار کمی از پودر رنگ را روی یک سطح تمیز بریزید. این پودر های رنگی با حلّال هایی نظیر روغن مایع و الکل خوراکی ترکیب شده و قابل استفاده میشوند و بعد از آن با استفاده از قلمو ، روی رنگ به طور آرام میکشید تا رنگ به قلمو آغشته شود. سپس قلموی آغشته شده به پودر رنگ را به آرامی تکان دهید تا رنگ های اضافه روی آن بریزد. در نهایت بخش مورد نظر فوندانت را با سر قلموی آغشته به رنگ ، رنگ آمیزی کنید.

روش دیگری که میتوانید با استفاده از آن به دسر ها و مواد غذایی خود رنگ و روح ببخشید ، این است که مقداری پودر رنگ خوراکی را در کمی روغن مایع حل کنید. برای اینکه واضح تر متوجه شوید باید بگوییم که مثلا اگر دو قاشیق رنگ خوراکی نیاز دارید ، باید دو قاشق روغن مایع را در کاسه ای بریزید و سپس مقدار کمی پودر رنگ با نوک چاقو یا سر قلموی کار بردارید و به روغن اضافه کنید.

با مخلوط کردن این ترکیب و هم زدن آن میتوانید روی سطح مورد نظر یا فوندانت خود را رنگ آمیزی کنید. فقط نکته ای که باید به یاد د اشته باشید این است که رنگ شما نباید خیلی غلیظ یا خیلی رقیق باشد.

رنگ های پودری خوراکی برای شیرینی هایی که با رنگ مایع نتیجه ی رضایتبخشی را به ما نمیدهد عالی است. برای رنگ کردن خوراکی شکلات سفید ماکارون بهتر است از پودر رنگ استفاده کنید.

سخن آخر

اگر فکر میکنید که رنگ های خوراکی آنطور که باید ، به لحاظ بهداشتی مناسب نیستند و ممکن است برای شما سبب آلرژی شود، پیشنهاد میکنیم مقاله ی ما راجع به پودررنگ طبیعی را مطالعه بفرمایید تا با روش ساخت رنگ طبیعی در خانه آشنا شوید.

فروشگاه رنگین شاپ با چندین سابقه آفلاین و آنلاین توانسته است در جهت آگاه سازی مردم عزیز کشورمان ایران در خصوص انواع رنگ ها و پودر رنگ ها کمک شایانی کند و از اینرو مشتریان ما هم متقابلا الطاف خودشان را از ما دریغ نکرده اند برای خرید پودر رنگ میتوانید با کارشناس rangin-shop.ir و همچنین از طریق چت واتساپ یا شماره گیری با دفتر مرکزی رنگین شاپ ، با ما در تماس باشید.

مطالب مرتبط : رنگ کردن اسلایم